Curriculum Vitae

Voornamelijk PHP developer maar zo langzamerhand op zoek naar uitstapjes in Scala. Ik ben iemand van het grote plaatje, alles in context. Infrastuctuur, code, deployment en team-cultuur hangt samen. Er zijn alleen maar trade-offs, niets is puur winst of verlies. Developen voor de lange termijn is wat boeit, voor de korte-termijn alleen als het gegarandeerd gaat verdwijnen.

High-performance en veel data maakt het ingewikkeld en dus interessant: oude denkwijzes werken niet meer. Alles wordt gespecialiseerder: gedistribueerd streaming rekenen met Spark/Scala, tekstanalyse met Elasticsearch en massaopslag met Kafka of Cassandra, hoe tof! Zo ingewikkeld als het moet maar zo simpel als het kan.

Mijn ideale werkgever heeft een duidelijke visie en is bewust gericht op de lange termijn, zowel op het vlak van infrastructuur en code maar ook qua mensen. Er wordt gewerkt aan een kleine set digitale producten en kwaliteit is de primaire doelstellingen. De enige manier waarop het voor mij interessant blijft is door radicale verandering: iets afbreken en opbouwen. Nieuwe concepten en technieken toepassen op een domein waar dat eerst niet nodig was.

Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen

MSc Business Administration

Rijksuniversiteit Groningen, 2009 - 2012

Hanzehogeschool Groningen

BSc Business & ICT

Hanzehogeschool Groningen, 2004 - 2008

Ervaring

PB Web Media
Symfony Elasticsearch RabbitMQ Kafka Spark Varnish Couchbase Amazon Web Services

PHP backend developer bij PB Web Media

Juni 2015 - heden

Deze aanbieder van high traffic (20+ miljoen bezoekers per dag) websites is een grote speler in de affiliate markt met een uniek model. Per maand worden 1,5 miljard bezoekers doorgestuurd naar onze klanten en ik werk aan de backend die dat mogelijk maakt.

Dagelijks werk ik met de technologie├źn die hierboven beschreven staan op een geavanceerde infrastructuur mix van Amazon Web Services en managed hosting om high availability van onze 100+ websites te kunnen garanderen.

eyeOpen
Symfony MySQL Amazon Web Services

PHP backend developer bij eyeOpen

Juni 2014 - juni 2015

eyeOpen is de voorloper op het gebied van online hypotheekadvies in Nederland. Als backend developer werkte ik aan het verwerken van de gevoelige data die bij hypotheekadvies komt kijken in een goed beveiligde omgeving. Het migreren van een single-sessie hypotheekadviestrajectmodel naar een multisessie model en de introductie van Amazon Web Service diensten in deze organisatie zijn enkele voorbeelden van mijn bijdrage.

Proximity Wellington
SilverStripe MySQL Amazon Web Services

PHP developer bij Proximity Wellington

Februari 2014 - mei 2014

Proximity Wellington is deel van het wereldwijde BBDO Ad Agency netwerk en specialiseert zich in digitale marketing voor bekende merken als Toyota, Mitsubishi en KiwiRail. In deze positie was ik verantwoordelijk voor het op orde brengen van de infrastructuur en beveiliging en de ontwikkeling van backend PHP code in verscheidene CMS'en. Concrete voorbeelden daarvan zijn het opzetten van GitLab, een migratie naar LastPass en de introductie van Continuous Delivery met Jenkins.

Ordina
Wordpress Laravel CakePHP Zend Framework Drupal

PHP Developer bij Ordina

Oktober 2011 - oktober 2013

Als PHP programmeur werd ik zowel gedetacheerd als ingezet bij interne projecten. Meestal fungeerde ik als lead developer voor de backend en was ik verantwoordelijk voor het vertalen van het functioneel naar technisch ontwerp en vervolgens de bouw daarvan. Ik besliste mee over architectonische kwesties maar heb ook diepgravende kennis op het gebied van PHP. De frameworks waar ik voornamelijk mee werkte waren CakePHP, Zend Framework en Laravel.